Στις ελληνικές μυθοπλασίες ποντάρει για μία ακόμα τηλεοπτική σεζόν το Mega. Παρά τις μεγάλες περικοπές στα όρια του 40% για το 2011, το κανάλι πέτυχε το στόχο του να διαφοροποιηθεί στο σχεδιασμό του νέου του προγράμματος από τους ανταγωνιστές του και να διατηρήσει στην οθόνη του την αφρόκρεμα της τηλεοπτικής δημιουργίας.

Σε πλήρη αντίθεση με τον ΑΝΤ1, όπως δημοσιεύει η Espresso, το Mega επιλέγει πάλι να προβάλλει καθημερινά δύο ελληνικές σειρές: μία πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και μία στις 9 το βράδυ.

Μετά την αυλαία που θα πέσει στο τέλος του χρόνου στα «Μυστικά της Εδέμ» και τη «Ζωή της άλλης» από τις αρχές του 2012 θα πάρουν τη θέση τους «Η πρωτοβάθμια εξίσωση» και οι «Βασιλιάδες». Στο στούντιο βρίσκονται ήδη για γυρίσματα και πολλές από τις νέες σειρές που πήραν το πράσινο φως το κανάλι.

Με εξαίρεση το «50-50», οι συντελεστές του οποίου θα μπουν στα πλατό για γυρίσματα από Σεπτέμβριο, το κανάλι διαθέτει δείγματα από τα πρώτα γυρίσματα άλλων σειρών.

«Η κλινική περίπτωση» στηρίζεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάννη Μπέζου με παρτενέρ την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Η κωμωδία «Με λένε Βαγγέλη» αναδεικνύει το κωμικό ταλέντο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Η κομεντί «Πίσω στο σπίτι» φέρνει στο πλατό το εκρηκτικό ζευγάρι της ελληνικής σκηνής Μαρία Καβογιάννη και Θοδωρή Αθερίδη, ενώ στο «Μπαρμαστρούμφ» συγκεντρώνεται η παρέα της νεότερης γενιάς ηθοποιών.