Στο νέο αυτό κύκλο επεισοδίων, η εκπομπή καταπιάνεται με δύσκολες υποθέσεις οι οποίες απαίτησαν ιδιαίτερη έρευνα, ενώ η επίλυση των προβλημάτων χρειάστηκε πολύ χρόνο και έντονη προσπάθεια. Όλες μαζί, αποτελούν μία μικρογραφία των οικονομικών προβλημάτων που απασχολούν πολλούς Έλληνες αυτή την περίοδο.

Ο οικονομικός σύμβουλος, Νίκος Σαμοΐλης, θα διαλευκάνει τις υποθέσεις αυτές, προκειμένου να εντοπίσει τους λόγους που κρύβονται από πίσω και να προτείνει λύσεις για την έξοδο από το χρέος αλλά και τη διαχείριση των επιπτώσεων που αυτό έχει στην προσωπική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων που εμφανίζονται στην εκπομπή. Πώς μπορούν να διαπραγματευτούν με τους πιστωτές τους; Πώς μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα; Πώς μπορούν να ξεπεράσουν ό,τι έχει συμβεί και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους;

Στο πρώτο επεισόδιο θα δούμε την ιστορία του Φάνη και της Νατάσσας. Μια ζωή στο μεροκάματο, ο Φάνης ονειρεύεται τη ζωή ενός επιχειρηματία…

Ενώ η γυναίκα του είναι έγκυος, χωρίς να της πει τίποτα, δανείζεται 50.000 ευρώ για να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Χωρίς γνώσεις και εμπειρία, τα σχέδια του δεν εξελίσσονται όπως φανταζόταν. Τα τελευταία 2 χρόνια, ο Φάνης είναι άνεργος.

Περνάει το χρόνο του στο σπίτι άπραγος, ενώ την ίδια ώρα η σύζυγός του ασχολείται με τις δουλείες του σπιτιού και τη φροντίδα του γιου τους. Η 3μελής οικογένεια αναγκάζεται να ζει με λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα. Καθώς η εμπιστοσύνη της Νατάσσας στο Φάνη έχει κλονιστεί, ο Νίκος Σαμοΐλης καλείται όχι μόνο να διαχειριστεί το οικονομικό χάος που έχει προκαλέσει ο Φάνης, αλλά να κρατήσει και το ζευγάρι ενωμένο.

Δύσκολα οικονομικά προβλήματα που απαιτούν δραστικές λύσεις, πολύπλοκες υποθέσεις με δραματικές επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα, στο νέο, ειδικό κύκλο επεισοδίων που προβάλλονται στην οθόνη του Alpha «Για Λογαριασμό Σας», την Τετάρτη στις 21:00.