Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας «Η Αυγή». Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη πυροδότησε πλήθος οργισμένων σχολίων από πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πολλούς βουλευτές, ενώ πολλά είναι και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας, στόχος είναι η αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας «avgi.gr» στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας “Η Αυγή”, με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”.

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σε όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

24ωρη απεργία στην ΑΥΓΗ και στο avgi.gr

Μετά τις εξελίξεις, το avgi.gr δεν μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 26 Ιουνίου έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 27 Ιουνίου, λόγω απεργίας που αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει τη λειτουργία του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 26 Ιουνίου, έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024, στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” και στην ιστοσελίδα “avgi.gr”. Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ” και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζομένους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς Τύπου στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι αντιδράσεις στο Χ

Οι εξελίξεις στην «Αυγή» αποτελούν ένα από τα κεντρικά θέματα που απασχολούν τους χρήστες στο Χ. «Την Αυγή την έκλεισαν μόνο η χούντα και ο Κασσελάκης», είναι ένα σχόλιο, ενώ ένα άλλο αναφέρει:

«Με Κασσελάκη δεν ξαναξημερώνει η Αυγή! Περαστικά “σύντροφοι”, αναμενόμενο αφού βγάλατε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ έναν τουρίστα…».