Για τον ρόλο της στην νέα ταινία του Στράτου Μαρκίδη με τίτλο «Λάρισα Εμπιστευτικό» μιλά η Κατερίνα Παπουτσάκη, διευκρινίζοντας το είδος της γυναίκας που υποδύεται: «Τον κλασικό τύπο της «φιλεναδίτσας» του υπουργού, που αν και αφελής, ακόμα και εκείνη δεν αντέχει το – μαζί τα τρώμε – και αντιδρά στις ρεμούλες του υπουργού, με τον τρόπο της φυσικά».

Η ηθοποιός δηλώνει ότι δεν έψαχνε ιδιαίτερα κάποιο ρόλο στο σινεμά, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ασχολείται εδώ και 13 χρόνια με το θέατρο και μόλις τα πέντε τελευταία με τον κινηματογράφο. «Άργησα πολύ να ασχοληθώ με το σινεμά. Είμαι 13 χρόνια στο θέατρο – από την σχολή ακόμη, 10 χρόνια στην τηλεόραση και μόλις τα πέντε τελευταία χρόνια έχω κάνει τρεις ταινίες, οι οποίες βγήκαν τις αίθουσες».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποκτήσει σύντομα ένα παιδί, η Κατερίνα απαντά: «Δεν το βλέπω τόσο κοντά, αλλά όποτε συμβεί, μόνο λατρεία μπορώ να νιώσω και συγκίνηση.Αγαπώ τόσο πολύ τα παιδιά και νιώθω πάντα την ανάγκη να προσφέρω, που όχι, δεν μου πέρασε ποτέ τέτοια σκέψη!», λέει στο περιοδικό «Hello».