Αν και η διαφήμιση αναφέρει μεταξύ άλλων «ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα», εγώ θα την παραφράσω αρκετά και θα πω «όταν οι μύθοι επέλεξαν να ζήσουν στην Ελλάδα».

Από Ανατολή ως τη Δύση και από τα Βόρεια έως και τα Νότια διάσημα μυαλά επέλεξαν την Ελλάδα για ησυχαστήριο. Μετά τον Gibbings -φίλο και συνεργάτη του βιομηχάνου Ελευθέριου Σαρίδη- αλλά και τον Tino Zervudachi που επέλεξε την Ύδρα, και ο Marc Newson -άλλος μετρ του design- έχει επιλέξει τη χώρα μας για να μένει. Λίγο πιο δυτικά αυτή τη φορά.

Το σπίτι του Marc Newson βρίσκεται σε μια ερημική πλαγιά στην Ιθάκη. Και ποιος, θα πείτε κάποιοι, είναι ο Marc Newson που περιτριγυρίζει τα στενά της Ιθάκης;

Ο Marc Andrew Newson, όπως είναι το πλήρες όνομα, έχει σχεδιάσει από ρολόγια, κυνηγετικά όπλα, παπούτσια, στιλό, αποσκευές, μαχαίρια, κοσμήματα, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ταχύπλοα σκάφη, νιπτήρες, συσκευές κουζίνας, εστιατόρια, πολλά γυάλινα σκεύη, πολυάριθμα υπερωκεάνια, κατσαρόλες, έναν βραστήρα, ένα αεροσκάφος, ένα αεροδρόμιο, την τροχήλατη βαλίτσα Louis Vuitton, τις μπότες RM Williams, το Apple Watch για τον καρπό σας και διάφορα άλλα.

Όσο για το σπίτι στην Ιθάκη ήταν ένα είδος επιστροφής στις ρίζες, καθώς ο παππούς του μετανάστευσε από την Ιθάκη στην Αυστραλία το 1923, σε ηλικία 16 ετών, και το εξοχικό σπίτι στο οποίο γεννήθηκε βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε άλλο σημείο του νησιού.