Η δήλωσή της σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία προκάλεσε συζητήσεις, και η Θέμις Μπαζάκα, κατέθεσε -μεταξύ άλλων- τη θέση της για το θέμα σε τηλεοπτική συνέντευξη, εκφράζοντας παράλληλα την έκπλήξη της για την αντίδραση μερίδας δημοσιογράφων.

«Δέχτηκα επίθεση από φανατικούς θρησκευόμενους, αλλά πολλοί άνθρωποι στον δρόμο μου έλεγαν “μπράβο, καλά τα είπες”. Είχα τρομάξει, γιατί δεν είχα δεχτεί ποτέ τέτοια αντίδραση. Έπαιρναν τηλέφωνο στο θέατρο και μιλούσαν άσχημα για μένα, ενώ τα Μέσα περίμεναν απ’ έξω να μιλήσω ξανά. Δεν κατάλαβα τι τόσο σοβαρό είπα», κατέληξε η ηθοποιός.

Αναφερόμενη στον πρώτο της σύζυγο, αποκάλυψε: «Χωρίσαμε όταν βρισκόμασταν εδώ. Είχα αρχίσει να δέχομαι πολλές προτάσεις για τηλεόραση και κινηματογράφο και ήταν καιρός να ακολουθήσω αυτή την πορεία. Συμφωνήσαμε να μετακομίσουμε, αλλά δεν ήταν εύκολο για εκείνον». Όπως εξήγησε, ο πρώην σύζυγός της ήταν μουσικός που έπαιζε live σε θέατρα, κάτι που δεν υπήρχε στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο. Αυτό δημιούργησε δυσκολίες στη σχέση τους. «Οι σχέσεις έρχονται και φεύγουν, καθοριστικές ή όχι. Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι καλόγρια, αλλά δεν είμαι», πρόσθεσε με χιούμορ.

Σχολιάζοντας τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, η ηθοποιός είπε ότι «είμαστε μια συντηρητική χώρα και δεν θέλουμε να προχωρήσουμε. Το καλό είναι ότι εγώ δεν ζω μια κανονική ζωή. Περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους που σκέφτονται όπως εγώ. Οι καλλιτέχνες είναι πιο ανοιχτοί και δημοκρατικοί. Βέβαια, υπάρχει και προοδευτικός κόσμος εδώ, αλλά είναι περιορισμένος».