Ο Λευτέρης Λαζάρου μιλά και αποκαλύπτει τα μυστικά του.
1. Παραδέχεται ότι ως σεφ, είναι φωνακλάς αλλά και δίκαιος. «Άλλωστε η κουζίνα είναι αλυσίδα και κανένας κρίκος δεν πρέπει να χαλαρώνει».
2. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
3. Ο πατέρας του ήταν καραβομάγειρας και η μητέρα του νοικοκυρά.
4. «Η Ευγενία Μανωλίδου θα ήταν γλυκό του κουταλιού. Πρέπει να το τρως αργά» λέει.
5. «Ο Σκαρμούτσος, θα του έριχνα λεμόνι στη μούρη να τον ξινίσω λίγο», λέει με αγάπη και συνεχίζει «είναι ψυχούλα ο Δημήτρης. Ο Λουκάκος θα ήταν παντεσπάνι, να του ρίξεις σιρόπι πάνω του. Είναι γλυκό παιδί και πρέπει να τον πας σιγά – σιγά».
6.Το 2000 προσεκλήθη από το Αθήνα 2004 και εκπροσώπησε την ελληνική μαγειρική στους ολυμπιακούς του Σύδνεϋ.
7. Tο Βαρούλκο κατέχει διάκριση αστεριού Michelin.
8. O Ηλίας Μαμαλάκης είναι πολύ φίλος του.
9. Θεωρεί ότι το top chef δεν πήγε τόσο καλά όσο το master chef ίσως γιατί δεν ήταν καθημερινό, δεν είχε συνέχεια.
10. Έχει φίλους παιδικούς.«Δυστυχώς τους κρατάω και με βασανίζουν επειδή μένουν στο εξωτερικό», λέει χαριτολογώντας και καταλήγει «Πάντως είμαι ο μόνος που έχει μαλλιά».
11. Στους διάσημους που πηγαίνουν στο μαγαζί του δεν δίνει πολύ σημασία.«Αυτοί δεν θα ξανάρθουν», λέει. Ο απλός κόσμος τον ενδιαφέρει και με αυτόν ασχολείται τόσα χρόνια.
12. Στα 13 του χρόνια «έπιασε» κατσαρόλα στα καράβια.
13. Από τα 18 έως τα 20 βρέθηκε στην Ιταλία κάνοντας όλες τις δουλειές μέσα στην κουζίνα.
14. Το 1974 βρέθηκε ως μάγειρας στην Τυνησία και το Μαρόκο.
15. Το 1987 φτιάχνει το Βαρούλκο.
16. Έχει ένα αγόρι από τον πρώτο του γάμο και δυο κόρες από τον δεύτερο.
17. Η πρώην σύζυγός του έχει βαπτίσει την κόρη του, που απέκτησε με την δεύτερη γυναίκα του.
18. Τα παιδιά του δεν φαίνεται ότι θα ασχοληθούν με την μαγειρική.
Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»