Με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια έξω από τα δικαστήρια, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε μέσα από την εκπομπή του «Το Πρωινό».

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ζούμε μια δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων. Κάποιοι θέλουν να μας αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας, θέλουν να μας κλείσουν το στόμα. Η άποψή μου διαστρεβλώθηκε. Δεν είπα ποτέ ότι η συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα ήταν δικαιολογημένη, την χαρακτήρισα αδικαιολόγητη. Είπα όμως ότι ήταν αντρική η συμπεριφορά του να παραδεχτεί στο τέλος το σφάλμα του και να ζητήσει συγγνώμη. Αυτό όμως σόκαρε τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει ενοχληθεί από τις τοποθετήσεις μου, γιατί οι απόψεις μου γι’ αυτόν είναι αυτές που έχω διατυπώσει κατά καιρούς και παρενέβη λες κι εγώ είμαι αρχηγός κόμματος ή μέλος του κόμματός του. Η δική του παρέμβαση προκάλεσε τη δική μου αντίδραση δικαιολογημένα και ενόχλησε κάποιους οι οποίοι ζήτησαν να διερευνηθεί αν αυτό που είπα έχει ομοφοβικά στοιχεία. Καλά θα κάνει ο κύριος εισαγγελέας που θα κάνει προκαταρκτική εξέταση, αλλά δικαιώματα έχω κι εγώ. Όποιος με ενόχλησε και με χαρακτήρισε ομοφοβικό και μήνυση θα εισπράξει από μένα και αγωγή και ο πρώτος που θα την εισπράξει θα είναι ο Κασσελάκης».

Μετά την προβολή των δηλώσεων, ο Γιώργος Λιάγκας τοποθετήθηκε ως εξής: «Είπε ο κύριος Κούγιας ότι κάποιοι προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα. Ρωτώ, λοιπόν, εγώ, όταν βγάζεις μια ανακοίνωση και καλείς έναν ιδιοκτήτη σταθμού να απολύσει έναν εργαζόμενό του, επειδή διαφωνείς με τις απόψεις του, δεν προσπαθείς να κλείσεις το στόμα κάποιου;

Προφανώς δεν προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα του κ. Κούγια, όλες οι εκπομπές τον φιλοξενούν. Προφανώς πιέζεται επειδή βλέπει πολλές διαφορετικές απόψεις απέναντί του. Όταν ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την απόλυσή μου, δεν προσπάθησε να μου κλείσει το στόμα επειδή διαφωνεί με την άποψή μου; Στη Δημοκρατία όλοι πρέπει να έχουμε άποψη. Πόσο δημοκρατικό είναι να προσπαθεί να κλείσει το στόμα ανθρώπων με τους οποίους διαφωνεί; Και να τους χαρακτηρίζει και σιχάματα».