Tο καλοκαιρινό φαγητό σε μια ταβέρνα είναι για τους περισσότερους και τις περισσότερες μια απόλαυση. Οι υπερβολές όμως μπορεί να μας οδηγήσουν στο να πάρουμε περιττά κιλά στις διακοπές που με δυσκολία χάνονται το χειμώνα και καλό είναι να γνωρίζουμε τις διατροφικές παγίδες του εστιατορίου.
- Αποφύγετε τα πολλά ορεκτικά μέχρι να έρθει το κυρίως γεύμα. Πολλές φορές καταναλώνουμε πολλές θερμίδες με τα ορεκτικά που μπορεί να είναι παναρισμένα ή και τηγανητά, να περιέχουν σάλτσες ή σως. Περιορίστε όσο μπορείτε την κατανάλωσή τους και κάντε λίγο υπομονή μέχρι να έρθει το κυρίως πιάτο. Έτσι, θα κάνετε και περισσότερη οικονομία.
- Προσέξτε ποιες σαλάτες παραγγέλνετε. Πολλές φορές λέμε «θα φάω μια σαλάτα μόνο» και η σαλάτα αυτή περιλαμβάνει ζυμαρικά, σάλτσες, κρουτόν, αλλαντικά και πολλά τυριά. Αποφύγετέ τες. Μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες από ένα κανονικό πιάτο. Προτιμήστε σαλάτες της μεσογειακής κουζίνας με λαχανικά.
- Οι ταβέρνες προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από ψητά κρέατα. Προτιμάμε πάντα τα άπαχα όπως το κοτόπουλο, το ψαρονέφρι, τη γαλοπούλα. Το κόκκινο κρέας εκτός του ότι παχαίνει πιο πολύ, είναι και πιο δύσκολο στην πέψη, κουράζει το σώμα μας και δεν μας επιτρέπει να έχουμε έντονη δραστηριότητα. Προσοχή πάντα, να μην κάνετε μπάνιο μετά την ταβέρνα!
- Όταν παραγγέλνετε μπιφτέκια καλό είναι να μην περιέχουν πολλά καρυκεύματα που μας βαραίνουν αλλά και να μην περιέχουν πολύ ψωμί. Το καθαρό κρέας έχει πάντα λιγότερες θερμίδες.
- Προσοχή στα ποτά. Οι πολλές μπύρες που συνοδεύουν το φαγητό το καλοκαίρι μπορεί να είναι πηγή πολλών θερμίδων.
- Προτιμήστε λευκό κρασί που είναι πιο ελαφρύ και προσέξτε την ποσότητα που καταναλώνετε.
- Αποφύγετε τα παχυντικά γλυκά που συνήθως προσφέρονται από τα εστιατόρια ή τα παγωτά μετά το κυρίως γεύμα. Εάν νιώθετε την ανάγκη για γλυκό προτιμήστε ένα γλυκό κουταλιού, γιαούρτι με μέλι ή ακόμα και φρούτα. Έτσι θα γλιτώσετε πολλές θερμίδες.
(Φωτογραφία αρχείου)