Το καλοκαίρι η σαλάτα αποτελεί ένα πολύ δροσερό και ελαφρύ γεύμα που προσφέρει στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και παράλληλα μας βοηθάει να διατηρηθούμε σε φόρμα.
Ακόμη όμως και στη σαλάτα κάποια συστατικά της μπορούν να αντικατασταθούν, προσφέροντας την ίδια γεύση, αλλά αποκομίζοντας περισσότερες βιταμίνες για τον οργανισμό.
Αποξηραμένα κράνμπερι αντί για σταφίδες
Θα αποκομίσεις την ίδια γλυκιά γεύση αλλά και κηκιδικό οξύ, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Κόκκινη αντί για πράσινη πιπεριά
Θα αποκομίσεις πιο γλυκιά γεύση, υπερδιπλάσια βιταμίνη C και σχεδόν οκταπλάσια ποσότητα βήτα-καροτίνης
Κατσικίσιο τυρί, αντί για φέτα
Θα αποκομίσεις παρόμοια γεύση και υφή με 50% λιγότερη χοληστερίνη και 66% λιγότερο νάτριο
Μήλα αντί για νεροκάστανα
Θα αποκομίσεις την ίδια τραγανή υφή αλλά και μεγάλη ποσότητα φλαβονοειδών, ισχυρών δηλαδή αντιοξειδωτικών που θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο και στις καρδιοπάθειες.
Κολοκυθόσπορο αντί για κινέζικα φασόλια
Θα αποκομίσεις μία γερή δόση πρωτεΐνης, σιδήρου και μαγνησίου, συστατικά απαραίτητα για την καλή υγεία οστών και κυττάρων.
Σολομός αντί για τόνο
Θα αποκομίσεις περισσότερα λιπαρά οξέα Ω-3, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς.