Συνάντηση με τους δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας συγκαλεί αύριο στα γραφεία της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Η συνάντηση γίνεται ενόψει της συζήτησης την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της πρότασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία χώρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στην Δυτική Ελλάδα.

Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης δήμων στην Πάτρα, ο περιφερειάρχης είχε ζητήσει από τους δημάρχους να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με την πρόταση του υπουργείου, ώστε να καταγραφεί με σαφήνεια η διάθεση του συνόλου των δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης. Πάντως, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της οι δήμαρχοι που ήταν παρόντες είχαν διατυπώσει αρνητική άποψη σχετικά με τη δημιουργία χώρων προσωρινής φιλοξενίας.

Στο παρελθόν είχαν κατατεθεί τρεις προτάσεις για την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα στον Ριγανόκαμπο της Πάτρας, στο Δρέπανο Αχαΐας και στον Στάνο Αιτωλοακαρνανίας. Όμως λόγω των έντονων αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί από τις τοπικές κοινωνίες, τα κέντρα αυτά δεν δημιουργήθηκαν.