Μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου από το Διαλεκτό του Δήμου Νέστου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ η φωτιά κινείται προς το χωριό Δαμασκηνιά.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr στο Διαλεκτό έχουν καεί και σπίτια.

Με μήνυμά του το 112 καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στο Διαλεκτό, να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς την Παλιά Εθνική Οδό.

Δύσκολη είναι η κατάσταση όπως όλα δείχνουν στη φωτιά που ξέσπασε στο Διαλεκτό του Δήμου Νέστου.Η φωτιά είναι ορατή από χωριά της Ξάνθης καθώς και στους διερχόμενους οδηγούς που κινούνται στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης.

Posted by XanthiNea.gr on Monday, August 21, 2023

Με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο 2 πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην περιοχή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα αεροσκάφος ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Διεκόπη για 45 λεπτά η κυκλοφορία οχημάτων επί της Εγνατίας Οδού

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Χρυσούπολης Καβάλας, μέχρι και τον κόμβο Βανιάνου Ξάνθης, για 45 λεπτά προχώρησε η Τροχαία από τις 4 μμ , λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Διαλεκτό, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ευρύτερη περιοχή του Διαλεκτού καίγονται ελαιώνες και καλλιέργειες, ενώ στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα και από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, σε εκκένωση των οικισμών τους κλήθηκαν με μηνύματα 112 οι κάτοικοι των έξι περιοχών: Νέου Ξεριά, Παλιού Ξεριά, Γέροντα, Δαμασκηνιάς, Εκλεκτού και Αβραμυλιάς.