Ο Νίκος Παπαθανάσης σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τα εισοδήματα, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το 50% από τις προεκλογικές οικονομικές της εξαγγελίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου υπογράμμισε πως πιστεύουμε ότι «όσα εξαγγέλλουμε θα πρέπει να γίνονται πράξη όπως το κάναμε και την προηγούμενη περίοδο».

Επίσης, είπε πως «τηρούμε τις υποσχέσεις μας γιατί οι εξαγγελίες μας ήταν κοστολογημένες, εγγεγραμμένες στο Σύμφωνο Σταθερότητας και δεν χύσαμε την καρδάρα κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς ξέραμε ότι ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά και δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα»

Εστιάζοντας μεταξύ άλλων στα θέματα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «θέλουμε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, καθώς αυτή δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο και τις δυνατότητες της Πολιτείας» και «όλα είναι σε συνάρτηση με την οικονομία της χώρας».

Ο αναπληρωτής υπουργός, έδωσε έμφαση στην συνέχιση της στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Στην δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις, κάνοντας την Ελλάδα ένα τόπο που θέλουν να έρθουν οι ξένοι επενδυτές. Στην μείωση της γραφειοκρατίας που χρειάζεται να κάνουμε και άλλα πολλά βήματα. Καθώς και στην πρόσβαση του επιχειρείν στον τραπεζικό τομέα και ειδικά για τουλάχιστον 60.000 επιχειρήσεις που δεν την έχουν μέσα από εργαλεία που αναπτύσσονται.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως πλέον «έχουμε ένα διπλάσιο σχέδιο Μάρσαλ ως προς το ΑΕΠ της χώρας, από ευρωπαϊκούς πόρους Ευρωπαϊκούς, ύψους 72 δισεκατομμυρίων που εάν προσθέσουμε και τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων φτάνουμε στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ που θα μοχλεύσουν πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικούς πόρους». Θέλουμε είπε ο αναπληρωτής υπουργός «τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν όσο καλύτερα ώστε να δημιουργήσουν την δέουσα αξιακή προοπτική και να μεγεθύνουν το ΑΕΠ».