Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2010.

Το νέο έτος θα βρει το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα στελεχωμένο συνολικά με επιπλέον δέκα νοσηλευτές και τρεις γιατρούς, καθώς η διοίκηση προχώρησε σε επίσπευση των διαδικασιών μετά την εντολή του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδου στις αρχές του μήνα, ο οποίος ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας να ολοκληρώσουν τις προσλήψεις που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, διότι από 1/1/2011 θα ισχύσει και στον τομέα της υγείας η ρύθμιση για μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μοσχοβάκη, από τις δέκα προσλήψεις νοσηλευτών που έχουν ενταχθεί στην προκήρυξη του έτους 2009, έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι οκτώ και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες δυο. Οι δέκα συνολικά νοσηλευτές θα βρίσκονται στις θέσεις τους το αργότερο στις αρχές του Ιανουαρίου 2011.

Όσον αφορά τις προσλήψεις των γιατρών, από τις αρχές του μήνα έχει αναλάβει καθήκοντα ένας νέος δερματολόγος-αφροδισιολόγος και από τις 4 Ιανουαρίου θα λειτουργεί τακτικό εξωτερικό δερματολογικό ιατρείο στο νοσοκομείο, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 09:00-13:00. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη ενός μαιευτήρα για τη γυναικολογική κλινική, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: rethnea.gr