Λιγότερες από 48 ώρες απομένουν για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη και η ταφή στο Τατόι, που έχει καθαριστεί από τα καμένα ώστε να γίνει απρόσκοπτα η τελετή, στην οποία θα παραστούν 187 επίσημοι προσκεκλημένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου απομακρύνθηκαν φερτά υλικά και απορρίμματα από την κοπή των δέντρων γύρω από το κοιμητήριο της πρώην βασιλικής οικογένειας. Θυμίζουμε πως στα βασιλικά κτήματα υπάρχουν ακόμα έντονα τα σημάδια που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά του 2021

Τα μονοπάτια γύρω από το κοιμητήριο έχουν στρωθεί με χαλίκι, ενώ περιμετρικά του ταφικού μνημείου πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση με πεύκα. Μάλιστα, είναι πλέον σχεδόν έτοιμο και το πάρκινγκ όπου θα σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους οι προσκεκλημένοι.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι επίσημοι που θα βρεθούν τη Δευτέρα στο Τατόι θα παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ και στη συνέχεια θα προσεγγίσουν το κοιμητήριο με βαν.

Στο Τατόι βρέθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου η Λίνα Μενδώνη για να επιβλέψει από κοντά τις εργασίες που γίνονται , ωστε να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ηδη από την Παρασκευή η Λίνα Μενδώνη διαμήνυσε ότι ο χώρος στο Τατόι είναι έτοιμος για την ταφή και σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Το μονοπάτι προς το νεκροταφείο από όπου θα περάσει η πομπή στρώθηκε με χαλίκι, και οι διαδρομές έχουν καθαριστεί για να υποδεχτούν τους εκλεκτούς καλεσμένους της οικογένειας.