Χωρίς νερό θα μείνουν τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, οι κάτοικοι της Λευκίμμης και των Κορισσίων, αφού η ΔΕΗ έκοψε πάλι το ρεύμα στα αντλιοστάσια του Συνδέσμου Ύδρευσης Νότιας Κέρκυρας λόγω των χρωστούμενων…

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, αυτή τη φορά προειδοποιητικά και θα το συνδέσει και πάλι την Πέμπτη χωρίς ωστόσο ουδείς στην επιχείρηση να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται, ακόμα και πριν τις γιορτές, να το ξανακόψει αν δεν πάρει τουλάχιστον ένα ποσό 200.000 ευρώ έναντι των οφειλών.

Μάλιστα, η απόφαση για τη διακοπή δεν ελήφθη από τις υπηρεσίες της Κέρκυρας αλλά από τα κεντρικά της ΔΕΗ, προφανώς προκειμένου να εξασφαλίσει αποπληρωμή ενός ποσού πριν την αλλαγή στο καθεστώς της Αυτοδιοίκησης που θα επιφέρει καθυστερήσεις στις υποχρεώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων μέχρι να δημιουργήσει τους απαραίτητους οργανισμούς και μηχανισμούς η νέα δημοτική αρχή του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.

Τα χρέη του Συνδέσμου στην εταιρία ηλεκτρισμού, ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Παράλληλα, οι οφειλές σε μισθοδοσία ανέρχονται στο ποσό των 100.000 ευρώ.

Πηγή: corfupress.com