Νέος πιο ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:10 στη Σάμο και σε διαφορά μόλις λίγων λεπτών από τη σεισμική δόνηση των 4,7R.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η νέα και ισχυρότερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 13:10, 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου και είχε εστιακό βάθος 12,8 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε τον σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.

Λέκκας για Σάμο: Δεν είναι μετασεισμός ο δεύτερος – Δεν είναι η τυπική ακολουθία

Για τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν στη Σάμο μέσα σε λίγα λεπτά, μεγέθους 4,7 και 5,2 Ρίχτερ αντίστοιχα, μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως εξήγησε είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί, δεν είναι η τυπική ακολουθία που ακολουθείται συνήθως και ο δεύτερος δεν είναι μετασεισμός.

«Επικοινώνησα με τον δήμαρχο, δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες διαδικασίες» είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς».

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Δήμαρχος Σάμου: Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων

«Με τον κύριο Λέκκα είμαστε σε επικοινωνία, υπάρχει ψυχραιμία» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τραυματισμούς ή ζημιές. «Το νησί όχι απλά είναι γεμάτο, σφύζει από κόσμο. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το Newsbeast παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν