Έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα προτείνει ο αρθρογράφος των Financial Times, Desmond Lachman, μετά τις δηλώσεις του διάσημου καταστροφολόγου αναλυτή Nouriel Roubini ότι η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.

Ο γνωστός οικονομολόγος, ειδικός στις προβλέψεις κρίσεων, Nouriel Roubini, έδωσε επιχειρήματα στον αρθρογράφο της γνωστής ανθελληνικής εφημερίδας, ο οποίος, από την πλευρά του, αναφέρει ότι «ο Nouriel Roubini είναι απόλυτα σωστός, όταν αμφιβάλλει στο κατά πόσο τα δρακόντεια μέτρα του ΔΝΤ θα μπορέσουν να σταθεροποιήσουν το χρέος της Ελλάδας».

Ωστόσο, ο καθηγητής Roubini δεν διευκρινίζει, ότι η πρόωρη αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας θα είναι πανάκεια για τα οικονομικά της προβλήματα και αν το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης αντέξει κάτι τέτοιο.

Ένα ανησυχητικό στοιχείο από την δημοσιονομική εικόνα της Ελλάδας είναι πως μόνο 6 ποσοστιαίες μονάδες του ελλείμματος του προϋπολογισμού της, που ανέρχεται στο 14% του ΑΕΠ, αντιστοιχεί σε τόκους.

Παράλληλα θεωρεί ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας όχι μόνο θα έπληττε το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης , αλλά θα ενεργοποιούσε την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης και σε άλλες χώρες όπως την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Τέλος, ο Desmond Lachman υποστηρίζει ότι η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα δεν είναι μόνο η αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και η έξοδος από το ευρώ καθώς όπως τονίζει, κάτι τέτοιο θα έκανε διεθνώς την χώρα πιο ανταγωνιστική.