Ντυθείτε καλά το σαββατοκύριακο, γιατί θα μας επισκεφθεί βαρυχειμωνιά. Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στα δυτικά και τα βόρεια παροδικές θα σημειωθούν νεφώσεις και στα ορεινά λίγα χιόνια. Στην υπόλοιπη χωρά θα έχουμε νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στις περιοχές Λήμνου, σποράδων, Εύβοιας, Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων θα είναι έντονα, αλλά από τη νύχτα θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Την Κυριακή, θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα έχουμε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά το πρωί στα πελάγη 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός που τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.