Τον Αύγουστο του 2021 όλοι γίναμε παρατηρητές μίας από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού δεκάδες χιλιάδες στερέματα δάσους κάηκαν λόγων των καταστροφικών πυρκαγιών στην περιοχή του Βαρυμπόμπης – Τατοΐου.
Η κλιματική κρίση είναι δυστυχώς το παρόν και σίγουρα κανείς δεν θέλει να είναι και το μέλλον μας. Η Coca-Cola στην Ελλάδα απαντάει σε αυτήν την πρόκληση με δράσεις που σκοπό έχουν την αποκατάσταση και προστασίας της φύσης της περιοχής.
Παράλληλα, με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ η καταστροφή που βιώσαμε, αποτύπωσε τις περιβαλλοντικές δράσεις σε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, με πρωταγωνιστές όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που μας υπενθυμίζει την ελπίδα για την αναγέννηση της φύσης.
Με μια δωρεά ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που ως ανάδοχος είχε αναλάβει η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas), κατάφερε σε διάστημα τριών μηνών να ολοκληρώσει έργα για την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση περισσότερων από 7.715 στρεμμάτων με στόχο τη φυσική αναγέννηση και αναδάσωση της περιοχής.
Πρόκειται για το μεγαλύτερης έκτασης έργο που υλοποιήθηκε στον νομό Αττικής και αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα της δέσμευσης της εταιρείας για την υιοθέτηση πρακτικών και στρατηγικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Εξάλλου, η Coca-Cola στην Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του πλαστικού στις δευτερογενείς συσκευασίες, μέσα από τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, τη χρήση rPET, αλλά και τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ενέργειες που σκοπό έχουν τη μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040.
Κατά την παράδοση του έργου, το παρών έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος δήλωσε ότι «η συνεισφορά της Coca-Cola στην Ελλάδα για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης είναι πολύτιμη».
Παρακολουθήστε την αποτύπωση των εργασιών αποκατάστασης σε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Μετά τη φωτιά»: