Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης του με τους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, αναφέρθηκε στην άσχημη οικονομική κατάσταση των δήμων λόγω της μη καταβολής της τακτικής επιχορήγησης μηνός Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες παρήλθε ο μήνας και οι Ο.Τ.Α. δεν έχουν λάβει την «τακτική» επιχορήγησή τους. «Είναι γνωστό ότι η επιχορήγηση αυτή καταβάλλεται το πρώτο δεκαπενθήμερο εκάστου μηνός, για να καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Προ μηνών η επιχορήγηση αυτή άρχισε να έρχεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο εκάστου μηνός, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό τεράστια προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τον περασμένο μήνα, το μήνα Νοέμβριο, για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά δεν ήρθε η ”τακτική” επιχορήγηση. Είμαστε ήδη στον Δεκέμβριο και οι ΟΤΑ δεν έχουν λάβει την επιχορήγηση του Νοεμβρίου» τόνισε.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, ως οικονομικά εύρωστος δήμος, είχε την δυνατότητα να καταβάλλει τη μισθοδοσία των 4.500 εργαζομένων του και το πρώτο και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. «Σε πολλούς όμως δήμους η κατάσταση είναι τραγική και οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι» συμπλήρωσε.

«Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν έρθει στους Ο.Τ.Α. ούτε η 3η ούτε η 4η δόση της ΣΑΤΑ (Επενδυτικό Πρόγραμμα Τ.Α.), ούτε ο φόρος “ζύθου”, ούτε ο φόρος επί των “διαφημίσεων”» πρόσθεσε και κατέληξε καλώντας την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους Ο.Τ.Α., όπως απορρέουν από τις διατάξεις των νόμων.