Στα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Άνθιμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Δημήτρη Σταρόβα για την εκπομπή «Τα Καρντάσιανς».

«Δεν μπορούν να υπάρχουν δημόσια πρόσωπα που να ομολογούν ότι είναι άθεοι. Έπρεπε να το λένε πριν εκλεγούν», απάντησε ο μητροπολίτης όταν ρωτήθηκε τι τον θυμώνει.

Για τον πρωθυπουργό, παρατήρησε ότι «δεν του άρεσε καθόλου που έδωσε πολιτικό όρκο», συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει ο ίδιος να ασκεί πολιτικό λόγο παρόλο που δεν είναι πολιτικοποιημένος.

«Πρέπει να μετέχει η εκκλησία σε αυτό. Ορισμένα θέματα πολιτείας και εκκλησίας συναντώνται. Δηλαδή δεν πρέπει να αντιδράσουμε όταν καταργούν την αργία της Κυριακής; Νομίζω ότι δεν το πήραμε όσο σοβαρά θα έπρεπε. Ο κόσμος περιμένει εμένα να αντιδράσω. Όπου πάω, όπου βγω, εκτός του ότι μου φιλούν το χέρι, περιμένουν από εμένα να μιλήσω για την πατρίδα», σημείωσε.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος κλήθηκε να κάνει ένα σχόλιο και για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και το ντύσιμό του, σημειώνοντας:

«Έχει μία τάση εκκεντρισμού, σε κεντρίζει είτε να τον απορρίψεις, είτε να τον δεχτείς. Θέλει μία ακόμα αρετή, την ταπείνωση», ανέφερε και συνέχισε: «Δεν μου αρέσει. Όλοι στο Eurogroup είναι με το κοστούμι, μία γραβάτα και τα χαρτιά τους. Εσύ πρέπει να σκεφτείς τι θα προκαλέσει η ενδυμασία σου. Είναι λίγο προκλητική».

Τέλος, στην ερώτηση: «Τα ράσα κάνουν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα;», ο μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε: « Είναι θέμα τάξεως και σεβασμού των άλλων, θα πρέπει να σεβαστείς το περιβάλλον που πας. Εγώ θίχτηκα όταν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε δώρο στον πρωθυπουργό μας μία γραβάτα».