Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που δεν απαιτούν την κοινωνικοποίηση του εργαζόμενου. Οι εργαζόμενοι στις παρακάτω ειδικότητες μπορούν με την… ησυχία τους να κρατήσουν τον δείκτη κοινωνικής αλληλεπίδρασης στο χαμηλότερο δυνατό ποσοστό.
Ας πάρουμε για παράδειγμα το επάγγελμα του λογιστή. Την ώρα που τα υπόλοιπα επαγγέλματα απαιτούν προσωπική επαφή με τους συναδέλφους, οι λογιστές «βουτάνε» στη χαρτούρα για πολλή ώρα αποφεύγοντας έτσι ακόμα και τις τηλεφωνικές επαφές.
Συνεχίζουμε με το επάγγελμα του προγραμματιστή. Κανένας δεν εντυπωσιάζεται όταν δει έναν προγραμματιστής να ακούει μουσική την ώρα της εργασίας. Στη συγκεκριμένη δουλειά η τηλέ-εργασία αποτελεί επιλογή για πολλές εταιρίες.
Ξεκάθαρα μοναχική διαδικασία είναι η συγγραφή βιβλίων. Κανένας συγγραφέας ποτέ δεν αναγκάστηκε να αλληλεπιδρά με άλλους αν δεν το ήθελε. Βέβαια για το συγκεκριμένο επάγγελμα χρειάζεται ταλέντο και έμπνευση.
Παράλληλα με τους λογιστές, οι οικονομικοί αναλυτές βοηθούν τις εταιρίες να αυξήσουν τα κέρδη τους. Τον περισσότερο χρόνο τους όμως τον ξοδεύουν στην σύγκριση και συλλογή αποτελεσμάτων και αριθμών. Άρα ούτε οι οικονομικοί αναλυτές χρειάζεται να συνεργάζονται με άλλους ανθρώπους.
Τέλος, πολλές εταιρίες απασχολούν εργαζόμενους, οι οποίοι απομαγνητοφωνούν συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις. Σε αυτό το επάγγελμα η απομαγνητοφώνηση γλυτώνει τον εργαζόμενο από την ανάγκη κοινωνικοποίησης που απαιτεί η πλειονότητα των επαγγελμάτων σήμερα.