Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που στιγματίστηκε από τα επεισόδια μεταξύ μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοιτητών που πρόσκεινται στην ΠΑΣΠ.

Στεφάνια κατέθεσαν οι πρυτανικές αρχές των δύο πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, φοιτητικές και κομματικές νεολαίες, μαθητές, εργατικά και συνδικαλιστικά σωματεία, φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τιμώντας την 37η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Φίλοι και συναγωνιστές του Θωμά Βασιλειάδη, τίμησαν τη μνήμη και την προσφορά του στον αντιδικτατορικό αγώνα, καταθέτοντας λίγα λουλούδια μπροστά στην αναμνηστική πλακέτα, στο ισόγειο του κτιρίου της Πολυτεχνικής, και τηρώντας ενός λεπτού σιγή.

Η κεντρική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα ξεκινήσει στις 17.00 με κατεύθυνση το αμερικανικό προξενείο και θα ολοκληρωθεί στην Αριστοτέλους. Η δεύτερη πορεία, που διοργανώνει το Συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων που τελούν υπό κατάληψη, αναμένεται να ξεκινήσει στις 17.30. Οι διαδηλωτές θα επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο, όπου θα εκδώσουν κοινή απόφαση για κινητοποιήσεις (απεργίες και καταλήψεις) που θα κορυφωθούν εντός του μήνα.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα μείνει ανοιχτό, καθώς στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί η επετειακή συνεδρίαση της Συγκλήτου, και στις 19.00, στην αίθουσα τελετών, η κεντρική εκδήλωση με θέμα «1973-2010: Το πανεπιστήμιο τότε και σήμερα», με ομιλίες δημοσιογράφων.

Στις 21.00 θα γίνει συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Μανώλη Φάμελλο.