Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι σχολικοί φύλακες, με αίτημα να αναγνωριστούν συνταξιοδοτικά τα έτη 2001-2007 χωρίς χρηματική επιβάρυνση. Σημείο συνάντησής τους πριν την κινητοποίηση στο υπουργείο είναι η πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με τους σχολικούς φύλακες, τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ και θα γνωμοδοτήσει προς τον υπουργό Εργασίας, για να εκδώσει την απόφαση σχετικά με τη ρύθμιση, για τη συνταξιοδοτική αναγνώριση των ετών 2001-2007. Η απόφαση του υπουργού αναμένεται την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Οι σχολικοί φύλακες θεωρούν ότι μετά την έκδοση της απόφασης από τον υπουργό Εργασίας, αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθεί με το θέμα των ενσήμων. Στόχος τους είναι να πιέσουν προτού εκδοθεί η απόφαση του υπουργού Εργασίας, να τους δοθούν τα ένσημα χωρίς χρηματική επιβάρυνση, όπως επισημαίνουν.

Σημειώνεται πως σχολικοί φύλακες παραμένουν επί 164 ημέρες στην Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, και 234 ημέρες στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή.

Βίντεο -Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος