Το σκεπτικό των λοιμωξιολόγων που αποφάσισαν να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μαζί με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, εξήγησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.
«Αν επέλεγα, θα επέλεγα να μην υπάρχει πανδημία, όμως η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει τον πρώτο λόγο η Επιτροπή», είπε στον ΑΝΤ1. «Οι μεταλλάξεις είναι τέτοιες που δεν προστατεύονται τα παιδιά των βρεφονηπιακών. Δεν μπορείς να βάλεις μάσκα σε ένα μωρό 6 μηνών. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε τεστ. Οι μεταλλάξεις μεταφέρονται από τα παιδιά. Η Επιτροπή ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδων», είπε.
Η υφυπουργός εξήγησε πως οι δύο αυτές εβδομάδες είναι ώστε «να δουν σε αυτήν την περίοδο κατά πόσο έχει διεισδύσει ο ιός στην κοινωνία, δεδομένων του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου».
Δύο μεταρρυθμίσεις στην παιδική προστασία
Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις δύο βασικές μεταρρυθμίσεις που έρχονται στην παιδική προστασία.
Η πρώτη αφορά στο ότι «οποιοσδήποτε έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας δεν θα μπορεί να εργάζεται από εδώ και στο εξής σε όποια δομή έχει να κάνει με την παιδική προστασία». Στη δεύτερη «ορίζεται υπεύθυνος για συζήτηση με τα παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα στις δομές παιδικής προστασίας».