Νέες καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός έκανε δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του ιδρύματος στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία συνολικά οχτώ άτομα εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, κάτι που κατέθεσε και στην Αρχή Διαφάνειας. Μίλησε για τρεις διοικητικούς και πέντε άτομα που εργάζονται στο βρεφοκομείο ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA.

Στη χθεσινή συνεδρίαση επικράτησε ένταση, ενώ υπήρξαν και αιχμές από τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της δημοτικής συμβούλου. Αναφέρθηκε επίσης και το όνομα ενός νυν αντιδημάρχου που εμβολιάστηκε εκτός γραμμής.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, για τις ηλικίες 30-39 ετών, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Για τους πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση ξεκίνησε η αποστολή SMS για ραντεβού από χθες το βράδυ.

Στα άτομα της ηλικιακής αυτής ομάδας δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα απ’ ότι είχε καθοριστεί με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, δεδομένου, ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Σημειώνεται ότι κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού του σήμερα, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.