Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των συμβασιούχων στην ΕΡΤ. Ζήτησαν να
διαβάζεται στην αρχή κάθε δελτίου ειδήσεων αίτημα που μέχρι στιγμής δεν
έχει γίνει δεκτό. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το δελτίο ειδήσεων
που βγαίνει στον αέρα της ΝΕΤ στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει πως θα καταβληθούν προσπάθειες να επαναπροσληφθούν 800 από τους 1047 συμβασιούχους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


Η ανακοίνωση των συμβασιούχων

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα εργασίας των περισσότερων από τους επί συμβάσει εργαζόμενους στην ΕΡΤ, τηλεόραση και ραδιοφωνία. Μετά από επανειλημμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και σειρά κινητοποιήσεων που απέδειξαν πόσο απαραίτητοι είναι οι συμβασιούχοι για τη λειτουργία του πιο μικρού τομέα δράσης και τμήματος εργασίας, φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν είναι σε θέση να παράσχει ένα χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις της. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι η άμεση διακοπή των συμβάσεών μας. Σημειωτέον, οι συμβασιούχοι δεν δικαιούνται να μπουν στο ταμείο ανεργίας, ούτε, φυσικά λαμβάνουν αποζημίωση. Πρόκειται για εργαζόμενους των 700 έως 1000 ευρώ, χωρίς άδειες, χωρίς υπερωρίες, χωρίς δώρα και χωρίς επαρκή ένσημα.

Σήμερα η ΕΡΤ τελεί υπό κατάληψη από τους υπό διωγμό συμβασιούχους με τη συμπαράσταση των μόνιμων συναδέλφων. Ζητάμε το παρόν κείμενο να διαβάζετε στην αρχή κάθε δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης και της ραδιοφωνίας με παράλληλη κάλυψη του θέματος από το πρόγραμμα. Επίσης ζητάμε μια επίσημη απάντηση με σαφές χρονοδιάγραμμα από τους πολιτικούς υπευθύνους της σημερινής κατάστασης. Τέλος, ζητάμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές και ακροατές της ΕΡΤ για την αναστάτωση των προγραμμάτων- για τα οποία δουλεύουμε και εμείς νυχθημερόν- και τη συμπαράστασή τους για την πράξη απελπισίας μας. Επιλέξαμε να κλείσουμε τις εισόδους και εξόδους της ΕΡΤ για να μην κλείσουμε δρόμους και επεκτείνουμε την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Ζητάμε να ενημερωθούν οι πολίτες; με τη γνωστή νηφαλιότητα και ποιότητα της ΕΡΤ, για την οποία πάντα θα καμαρώνουμε να εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον αξιών και άξιων».