Για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο δεύτερο εξάμηνο του 2014 έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε ομιλία του στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Νίκου Δένδια.

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, στην προσπάθεια για έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση.

Η χώρα χρειάζεται άμεσα αναπτυξιακή ανάσα και ώθηση, η οποία δεν μπορεί παρά να προέλθει από την ενεργοποίηση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα. Κι αυτό, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν έρχεται αυτόματα. Χρειάζεται συγκεκριμένες πολιτικές, μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις.

Το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται στην καρδιά αυτής της προσπάθειας. Και θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι στην ηγεσία του βρίσκεται σήμερα ένας πολιτικός που έχει δοκιμαστεί σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις, έχει δώσει δείγματα γραφής, έχει δείξει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Οι προτεραιότητες και τα ζητούμενα έχουν τεθεί επανειλημμένα και με σαφήνεια, τόσο από το ΕΒΕΑ όσο και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων», τόνισε ο κ. Μίχαλος και στην συνέχεια ανέφερε τις κυριότερες θέσεις του ΕΒΕΑ.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία Μίχαλου