Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μπασκετμπολίστες. Ο Απόστολος Κόντος αγωνίστηκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας και στον Παναθηναϊκό.

Με τους πράσινους κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και ήταν ο αρχηγός της ομάδας σε μερικές από τις πιο μεγάλες στιγμές της ιστορίας της καθώς και ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟ και όχι μόνο.

Το 1983 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως ο Απόστολος Κόντος εκνευρισμένος από τη μη συμμετοχή του στον τελικό αποχώρησε από την ομάδα.

Σε ηλικία 39 ετών έγινε ο δεύτερος γηραιότερος αθλητής στο ελληνικό πρωτάθλημα που μεταγράφηκε όταν αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Το Φεβρουάριο του 1987 αποσύρθηκε μετά από 28 χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους και αργότερα ανέλαβε χρέη προπονητή.

Σήμερα, ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής, όπως λέει στο newsbeast.gr, κατεβαίνει στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ως υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Ζούμε μαζί».

Ο κ. Κόντος αναφέρει ότι δεν έχει πολιτική εξάρτηση από κανέναν πολιτικό χώρο και λέει ότι αποφάσισε να δοκιμαστεί για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής του σήμερα.

Υποστηρίζει ότι θα στηρίξει τα αθλητικά σωματεία με όλες του τις δυνάμεις και παράλληλα θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης της περιοχής με πρώτο του μέλημα όπως λέει να μην υπάρχουν παιδιά που να πεινάνε στα σχολεία.

Είναι υπέρ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται. Ο κ. Κόντος, όπως λέει, θα φροντίσει ώστε το Άλσος της Φιλαδέλφειας να γίνει ξανά πνεύμονας πρασίνου για όλη την Αττική. Και θα προάγει τον εθελοντισμό και θα αναλάβει κοινωνικές δράσεις για την αναβάθμιση της ζωής των δημοτών.

Ο κ. Κόντος πάντως υποστηρίζει ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί προάγει την Παιδεία. Πάντως, τονίζει ότι είναι σημαντικό να ασχοληθούν και με την εκπαίδευση.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».