Ολοκληρωμένο πρόγραμμα, της «Αποστολής», για την στήριξη των παραπληγικών παρουσίασε, σήμερα το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ σε επίσκεψη του στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.
Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, υποδέχθηκε στα Κάτω Πατήσια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Βίγλας και δεκάδες παραπληγικοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του και να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του έκανε λόγο για «επανάσταση αξιοπρέπειας» των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες και για μήνυμα θάρρους και ελπίδας που στέλνουν καθημερινά με τη φράση «δεν τον βάζουμε κάτω» και πρόσθεσε: « δίνετε παράδειγμα και δύναμη, σε ολόκληρο το λαό μας να παλέψει και εκείνος να ξεπεραστούν οι δυσκολίες».
Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε , επίσης, ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας κρίνεται από τις δυνατότητες που δίνει, στα άτομα με αναπηρία, για να αναδείξουν τις αρετές τους , τις δυνάμεις τους, την επιμονή τους για ζωή και δράση, να κερδίσουν τα δικά τους όνειρα.
Σε διάλογο που είχε με τα μέλη του Συλλόγου ο Αρχιεπίσκοπος είπε, ότι ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» θα σταθεί δίπλα σε εκείνους που έχει «ακουμπήσει» η οικονομική κρίση διαθέτοντας, κάθε μήνα, δέματα τροφίμων στις οικογένειες τους και ζεστό φαγητό, καθημερινά, στον ξενώνα των απόρων παραπληγικών. Ακόμη η «Αποστολή» θα στηρίξει την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου καλύπτοντας τα έξοδα του προπονητή και ανακοίνωσε ότι στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής θα μπορούν να φιλοξενηθούν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Ακόμη εξέφρασε την πρόθεση να δημιουργηθεί ειδικός χώρος στο πρότυπο κέντρο που δημιουργείται στην περιοχή Βαρνάβα.
Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών κ. Αθανάσιος Βίγλας χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του κ. Ιερωνύμου στον πρώτο σύλλογο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα με αντικείμενο τις βαριές κινητικές αναπηρίες και που σήμερα αριθμεί 5500 μέλη.
«Δίνουμε», είπε ο κ. Βίγλας, «μια καθημερινή μοναχική μάχη επιβίωσης με συμπαραστάτη την Εκκλησία και σκοπό την κοινωνική ένταξη, την αλληλοαποδοχή από την κοινωνία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας».