Ο γνωστός ηθοποιός αρίστευσε στη δραματική σχολή της Μ. Τράγκα και είναι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.

Παρακολούθησε ευρωπαϊκά σεμινάρια μουσικού θεάτρου, κλασικό τραγούδι και διάφορα άλλα σεμινάρια.
Τον γνωρίσαμε μέσα από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές ενώ μάγεψε και στο θέατρο. Ο Στέλιος Καλαθάς δανείζει τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις κινουμένων σχεδίων και σε ντοκιμαντέρ.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν, ο ηθοποιός διδάσκει τη μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης «Συναισθηματική Διαλεκτική». Πρόκειται για μια βιωματική μέθοδο που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων μέσα από λόγο-διάλογο, ανακαλύπτοντας τη «θερμή» και ουσιαστική επικοινωνία, μέσα από την αλληλεπίδραση των πέντε αισθήσεων.

Η μέθοδος που διδάσκει ο γνωστός ηθοποιός αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες-κύκλους μαθημάτων.

Διδάσκει και στην Αθήνα και στην επαρχία όπου μεταβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να πραγματοποιήσει τα σεμινάριά του. Τα μαθήματά του μπορούν να παρακολουθήσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, αρκεί, όπως λέει, να διακρίνονται από το στοιχείο της έρευνας.

Ο γνωστός ηθοποιός πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να κυνηγήσει το ταλέντο του στην υποκριτική αρκεί να έχει υπομονή. Παρά τις δύσκολες μάλιστα περιόδους που διανύει η χώρα μας, είναι αισιόδοξος βλέποντας ότι έχουν αρχίσει να γίνονται παραγωγές στην ελληνική τηλεόραση. «Έχει ανάγκη ο κόσμος, από καλές μυθοπλασίες. Όμορφες δουλειές. Να έχουμε λίγη υπομονή και το χρόνο να τον αξιοποιούμε θετικά, να μην τον αφήνουμε να περνάει στράφι και να μην αναλωνόμαστε σε χαζά πράγματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Στέλιος Καλαθάς είχε ταξιδέψει και στο Λος Άντζελες όπου παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων πάνω στη σωστή διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων και δέχτηκε πρόταση να παίξει σε μια ταινία μικρού μήκους. Εκεί θα κρατά τον ρόλο ενός Ιταλού μαφιόζου.

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει, ασχολείται με τα social media και δεν πιστεύει ότι αυτά έχουν αποξενώσει τους νέους. Αντιθέτως, μάλιστα. Υποστηρίζει ότι μπορείς να δημιουργήσεις πολύ ωραία πράγματα μέσα από το διαδίκτυο. Αυτό που τον στεναχωρεί, πάντως, είναι αυτό που συμβαίνει στην καθημερινότητά μας με την κρίση και τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί. «Ζούμε κάτω από φοβερές ψυχολογικές πιέσεις», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».