Από την κεντρική είσοδο της Ακρόπολης- όπου και παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις- μπαίνουν εδώ και λίγη ώρα οι επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς οι συμβασιούχοι ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν στο σημείο χωρίς να εμποδίζουν την είσοδο στο μνημείο.

Στις 12 έληξε και η στάση εργασίας του μόνιμου προσωπικού της Ακρόπολης, στην οποία είχαν προχωρήσει σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους συναδέλφους τους. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρό τους Νίκο Χασομέρη, η επικοινωνιακή μάχη κερδήθηκε και οι συμβασιούχοι θα συνεδριάσουν και πάλι εντός της ημέρας προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι επισκέπτες που αδημονούσαν να επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο μπαίνουν χωρίς να κόψουν εισιτήριο.

Από νωρίς το πρωί η Ακρόπολη παρέμενε σε κλοιό αστυνομικών και ΜΑΤ οι οποίοι είχαν στήσει ένα ανθρώπινο τείχος στην κεντρική είσοδο και απαγόρευσαν την είσοδο και στον πρόεδρο των συμβασιούχων. Προς στιγμής επέτρεψαν την είσοδο δύο τουριστών, οι οποίοι όμως αναγκάστηκαν να ξαναβγούν έπειτα από διαμαρτυρία του φύλακα. Ήταν την ώρα που και οι μόνιμοι εργαζόμενοι βρίσκονταν ακόμα σε στάση εργασίας με αποτέλεσμα το μνημείο να είναι αφύλακτο.

Τελικά λίγο αργότερα οι πρώτοι τουρίστες κατάφεραν να ανέβουν στην Ακρόπολη από πλαϊνές πόρτες όπου τους οδήγησαν οι άνδρες της αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο