Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε «γενικό ξεσηκωμό» απευθύνει το ΠΑΜΕ ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της 6ης Νοεμβρίου 2013.

«Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Και υπογραμμίζει: «Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους».

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «τα μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων». «Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό. Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε», τονίζει.

«Στις 6 Νοέμβρη απεργούμε ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της», καταλήγει η ανακοίνωση.