Η προσφορά μιας ιδιωτικής εταιρείας την οποία δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την αποκομιδή των σκουπιδιών έχει εξοργίσει σήμερα τον Τύπο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του δημάρχου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» «τα σκουπίδια κατέκλυσαν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης, γιατί έχουν χαλάσει τα περισσότερα απορριμματοφόρα του δήμου, ακόμη μία απόδειξη της κατάρρευσης και της αποχώρησης του συστήματος Βασίλη Παπαγεωργόπουλου».

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους κάδους οφείλεται στις βλάβες που έχουν υποστεί αρκετά απορριμματοφόρα και στην αδυναμία του δήμου να προμηθευτεί ανταλλακτικά. Το πρόβλημα οφείλεται, σύμφωνα με το δήμο «σε μια σειρά συγκυριών για τις προμήθειες ανταλλακτικών».

Ο δήμαρχος δέχτηκε πριν 3 μέρες την προσφορά μιας ιδιωτικής εταιρείας και 5 απορριμματοφόρα της βγήκαν στους δρόμους και μάζεψαν τόνους σκουπιδιών. Αυτή η κίνηση του κ. Παπαγεωργόπουλου έχει εξοργίσει μεγάλη μερίδα των Θεσσαλονικέων και του Τύπου και γι΄αυτό το λόγο ο δήμαρχος θα δώσει σήμερα έκτακτη συνέντευξη τύπου, παρουσία και του αντιδημάρχου καθαριότητας Κ. Καζαντζίδη, προκειμένου να εξηγήσει την επιλογή του.