Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Χαλκίδα, κηδεύεται σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Ασλάνης.
Η σορός του θα εκτεθεί από τις 10 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Λαζάρου, όπου στις 11 θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του σχεδιαστή οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα.
Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να προήλθε είτε από λήψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων είτε από παθολογικά αίτια.
Απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του σχεδιαστή αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα είναι έτοιμα περίπου σε 20 ημέρες.
Ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη μέσα στο σπίτι του, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.
Στο σπίτι του σχεδιαστή δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, αλλά υπήρχε σημειωματάριο όπου ο Μιχάλης Ασλάνης κατέγραφε τις οικονομικές του εκκρεμότητες.
Το πτώμα βρέθηκε δίπλα από το κρεβάτι.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μιχάλης Ασλάνης είχε δηλώσει ότι έδινε αγώνα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του οικονομικά, αφού όπως υποστήριξε είχε πέσει θύμα πλεκτάνης.
Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης
Έχοντας μικρασιάτικη καταγωγή, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό.
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 και σύντομα κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στον χώρο των σχεδιαστών μόδας.
Οι δημιουργίες γέμισαν σχεδόν σε όλα τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις καλαίσθητες έθνικ επιρροές του.
Έκτοτε η δουλειά του παρουσιάστηκε σε ατομικές επιδείξεις ή ομαδικές μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Μπάρι, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, τον Καναδά.
Ο Μιχάλης Ασλάνης σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκτός από την αγορά των ρούχων, συνεργάσθηκε με ξένες επιχειρήσεις, που εισήγαγαν στην ελληνική αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα, αλλά και με ελληνικές επιχειρήσεις, που εξήγαγαν αντίστοιχα προϊόντα, φέροντας την υπογραφή του.