Πρωτοφανούς μεγέθους και τεχνικής περιπλοκότητας χαρακτηρίζει η ΔΕΗ τη βλάβη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο της Επιχείρησης στη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Χτες, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και σύνδεση του συνόλου των αναγκαίων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που μεταφέρθηκαν, εγκαταστάθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία, τα οποία, σε συνδυασμό με την παραγόμενη ισχύ από το σταθμό της ΔΕΗ στη Σαντορίνη ανεβάζουν πλέον τη συνολικά διαθέσιμη ισχύ σε 40 MW.

Έτσι, πλέον, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, με μέγιστη ζήτηση σε ώρα αιχμής 31MW, είναι πλήρως διασφαλισμένη η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση του νησιού, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Τα συνολικά 30 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ θα παραμείνουν στη Σαντορίνη, έως ότου αποκατασταθεί η λειτουργία του εξοπλισμού που καταστράφηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013.

Η ΔΕΗ -για μια φορά ακόμη- ζητάει συγνώμη και εκφράζει τη βαθειά λύπη της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.