Για τη θέση του προέδρου στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών προαλείφεται, όπως μαθαίνουμε, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, αντικαθιστώντας τον νυν επικεφαλής του ΚΕΠΕ και αναπληρωτή καθηγητή οικονομικών επιστημών, Νίκο Θεοχαράκη. Για όσους τυχόν δεν το θυμούνται ο Παναγιώτης Λιαργκόβας ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, στη Βουλή των Ελλήνων.

Η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όμως επέλεξε να μην ανανεώσει τη θητεία του καθώς ήταν σφόδρα δυσαρεστημένη από τις αρνητικές εκθέσεις που εξέδιδε το Γραφείο όσο ήταν επικεφαλής του. Η τελευταία μάλιστα εξ αυτών των εκθέσεων είχε προκαλέσει πολύ έντονες αντιδράσεις από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Μάλιστα και ο ίδιος ο κ. Λιαργκόβας είχε παραδεχθεί ότι υπήρξε λάθος στον υπολογισμό των επιβαρύνσεων.

Μόλις πριν ένα μήνα επίσης ο καθηγητής του τμήματος οικονομικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ. Λιαργκόβας, είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως δήλωνε, «είναι ίσως από τις λίγες φορές που έχουμε ακούσει έναν Πρωθυπουργό που είναι τόσο τεχνοκρατικός στην ανάλυση του τι μέλλει γενέσθαι, να έχει σχεδιασμένα, κοστολογημένα, με χρονοδιάγραμμα τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε και να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μέτρων ανακούφισης των πολιτών από την βαριά φορολόγηση, εξυπηρετώντας το στόχο της ανάπτυξης και διευκολύνοντας τη λειτουργία των επιχειρήσεων και των επενδύσεων».