«Ζητήσαμε να σεβαστούν την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του νησιού», ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Λευκάδας.

Ο κ. Κώστας Αραβανής που συναντήθηκε με τους Ρώσους ιδιοκτήτες του νησιού σημείωσε ότι «παλιά το νησί έσφυζε από ζωή. Οι εργαζόμενοι μέσα ήταν πάρα πολλοί. Τα τελευταία χρόνια έχουν ελαχιστοποιηθεί. Αυτό το νησί είναι ένας παράδεισος αλλά όλα αυτά δεν συντηρούνταν για χρόνια».

Ανέφερε μάλιστα ότι «γνωρίζω ότι τα στελέχη και οι εκπρόσωποι της οικογένειας μας είπαν ότι θα κάνουν άμεσες παρεμβάσεις για τη συντήρηση των κτηρίων. Είδαν ότι υπάρχει ανάγκη συντήρησης των υποδομών και των γύρω χώρων».

Και πρόσθεσε ότι σκοπεύουν μέχρι και να δωρίσουν προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας σε κάποιο μουσείο «μίλησαν με κάποιο συνεργάτη μου και σκέφτονται ότι για τα προσωπικά αντικείμενα του Ωνάση ακόμη και να διατεθούν στο δήμο και σε κάποιο μουσείο», ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι παλαιότερα δούλευαν περίπου 50 άτομα στο νησί ενώ τώρα εργάζονται 5 με 6 άτομα.

Αναφέρθηκε όμως και στο θέμα που έχει ανακύψει με τη διαθήκη, λέγοντας ότι «αυτό είναι ένα θέμα νομικής φύσεως και οφείλει το κράτος να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Δημοσίου εφόσον η διαθήκη γράφει κάτι διαφορετικό».