Οι βεβαιώσεις συνταξιούχων του ΙΚΑ πλέον δίδονται αποκλειστικά από το διαδίκτυο. Και γι’ αυτό ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Διονύσης Πατσούρης, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό μου» προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν εκείνοι που δεν είναι χρήστες του ίντερνετ.

«Τα πράγματα είναι απλά. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει πρόβλημα για να αντλήσει κάποιος τα στοιχεία για τη βεβαίωση του φόρου», είπε ο υποδιοικητής.

Και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα να στείλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση. Πώς μπορεί να τη στείλει ηλεκτρονικά και δε μπορεί να αντλήσει ηλεκτρονικά τη δήλωση του φόρου; Ο θόρυβος και η συζήτηση γίνεται για το ΙΚΑ».

Ο κ. Πατσούρης σημείωσε ακόμη ότι «με βάση τα στοιχεία που έχω διαθέσιμα, η εφαρμογή αυτή έχει τύχει ενθουσιώδους υποδοχής από τους χρήστες. Τα πρώτα είκοσι λεπτά είχαν εκτελεστεί 4.000 διαδικασίες».

Πάντως, μετά από τις συστάσεις των παρουσιαστών ότι υπάρχουν και συνταξιούχοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το διαδίκτυο, ανέφερε ότι «έχω την πεποίθηση ότι οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ».