Σε «γνωστούς» της Αντιτρομοκρατικής από το χώρο των Εξαρχείων εξελίχθηκε η υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας την προηγούμενη Παρασκευή.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα τα τρία άτομα που συνελήφθησαν μέχρι τώρα για τη ληστεία έχουν απασχολήσει στο παρελθόν αρκετές φορές τις διωκτικές αρχές, ενώ η Αντιτρομοκρατική τους παρακολουθούσε από κοντά για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η ληστεία σημειώθηκε το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής. Τέσσερα άτομα, που επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού σταμάτησαν έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Με κινήσεις, που θύμισαν την τακτική των ληστών με τα μαύρα εισέβαλαν στην τράπεζα και απέσπασαν 10.000 ευρώ, από το ταμείο. Από το σημείο περνούσε όμως περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθησε καταδίωξη.

Τις απογευματινές ώρες συνελήφθη μια 35χρονη, γνωστή στο χώρο των αντιεξουσιαστών, η οποία είχε απασχολήσει για πρώτη φορά την αστυνομία στα γεγονότα του 1994 στο Πολυτεχνείο.

Σε κοντινή απόσταση και μέσα σε δασική περιοχή συνελήφθησαν δύο ακόμη αναρχικοί, 27 και 28 ετών αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε συλληφθεί για επεισόδια για πρώτη φορά το 1998, και ο δεύτερος είχε συλληφθεί για επεισόδια το 2003 στη διάρκεια της Σύσκεψης Κορυφής της Ε.Ε, και στις 24 Σεπτεμβρίου εκκρεμούσε σε βάρος του δίκη για τα επεισόδια εκείνα στο εφετείο.

Στα σπίτια των συλληφθέντων στο κέντρο και τα δυτικά προάστια βρέθηκαν τέσσερις σφαίρες των 9 χιλιοστών, σιδηρογροθιές και τέσσερις κουκούλες, τα οποία και στάλθηκαν για περισσότερα στοιχεία στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Από την εξέταση δεν προέκυψε κάποιο επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η λεία της ληστείας προοριζόταν για το «επαναστατικό» ταμείο.

Οι συλληφθέντες είναι ο 27χρονος Αλ. Κο., αντιεξουσιαστής που συνελήφθη πρώτη φορά για επεισόδια στο Πολυτεχνείο το 1998 ο 28χρονος Μιχ. Τρ. που συνελήφθη το 2003 στη Θεσσαλονικη για επεισόδια στα
πλαίσια της Σύσκεψης Κορυφής της Ε.Ε. και η 35χρονη Μαρ. Οικ. που συνελήφθη πρώτη φορά το 1994 σε επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.