Η τελευταία πράξη του δράματος που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα θα παιχτεί σήμερα στις 12 στη Μητρόπολη Λαμίας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Οι γονείς δεν μπορούν να πιστέψουν πως σήμερα θα κηδέψουν το παιδί τους. Όπως είναι γνωστό η υπόθεση ερευνάται και από τις Εισαγγελικές Αρχές της Λάρισας μετά την μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της μαθήτριας από τη Λαμία.

Η κηδεία της 13χρονης μαθήτριας θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Λαμίας. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Θα υπάρχει κουτί – κουμπαράς στην είσοδο του Ναού.

Κλειστό το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας

Συντετριμμένη είναι και η Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου, κ. Νάνα Κουτσινίκα, όπως και όλοι οι καθηγητές της. Από τη Δευτέρα στο σχολείο βρέθηκαν Ψυχολόγοι του Κ.Ε.Σ.Υ. (Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Φθιώτιδας, για να στηρίξουν τους συμμαθητές της Ιωάννας. Σήμερα το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για να μπορέσουν τα παιδιά να πουν το τελευταίο αντίο στη συμμαθήτριά τους.

Οι γιατροί δεν κατάλαβαν τι είχε

Περιτονίτιδα που προκλήθηκε από διάτρηση στομάχου και όχι από σκωληκοειδίτιδα, είναι η αιτία που προκάλεσε το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού από τη Λαμία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα (φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα διάτρησης του στομάχου». Επίσης, ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ.

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaRerport με τον πατέρα της 13χρονης μαθήτριας μας είπε: «Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο “Παίδων” στην Αθήνα θα ζούσε…Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.