Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώθηκε το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των συνδικάτων, που αντιδρούν στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και τα μέτρα λιτότητας.

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων πολιτών βρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συνεδρίασε, εκτάκτως, χθες υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, ανέφερε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα τις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί όλους τους πολίτες του νησιού να πάρουν μέρος σε αυτές.

«Η μαζική συμμετοχή των πολιτών της Ευρώπης σε αυτές κινητοποιήσεις είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει θετικά τις απόψεις και τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, ιδίως εκείνων οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την κατάρρευση της αυτοδιοίκησης» αναφέρει μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Κρήτης.

(Φωτογραφία αρχείου)