Ένας 45χρονος από τα Χανιά θα επιχειρήσει να διασχίσει κάθετα το νομό Χανίων και να βρεθεί από την πόλη στα Λευκά Όρη. Ο υπερμαραθωνοδρόμος αλληλεγγύης, Θανάσης Βογιατζάκης, μετά από προετοιμασία που κράτησε δύο χρόνια θα ξεκινήσει από τα Χανιά στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, θα διασχίσει κάθετα όλο το νομό, θα φθάσει σε υψόμετρο 2.453 μέτρων και θα καταλήξει στο Λουτρό Σφακίων, δηλαδή στο Λυβικό Πέλαγος.

Στόχος της προσπάθειας του είναι να στείλει το μήνυμα για την ενίσχυση των συσσιτίων της Σπλάντζιας στα Χανιά.
Η απόσταση που θα διανύσει συνολικά, είναι 63 χιλιόμετρα και ο χρόνος που θα χρειασθεί είναι περίπου 12 ώρες. Υπολογίζεται ότι στο Λουτρό θα φθάσει περίπου στις 4 το απόγευμα.

Η προσπάθεια του έχει ένα και μόνο σκοπό, την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ενίσχυση των «Συσσιτίων Σπλάντζιας», στα οποία προσφέρεται δωρεάν τροφή σε πάνω από 100 οικογένειες, ενώ παράλληλα λειτουργούν εθελοντικά οδοντιατρείο, παιδική βιβλιοθήκη και αίθουσα υπολογιστών.

Ο τολμηρός Χανιώτης θα είναι εξοπλισμένος με τα απαραίτητα, έχει κάνει καλή χαρτογράφηση της περιοχής και του δρόμου που θα ακολουθήσει και θα έχει τη συμπαράσταση φίλων αλλά και του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων.

Το σακίδιο που θα έχει στην πλάτη του είναι βάρους 4 κιλών. Αφού διανύσει τα πρώτα 18 χιλιόμετρα, που είναι άσφαλτος θα μπει σε χωματόδρομο μετά το Θέρισο.

Μετά από μια ώρα διαδρομή θα βρεθεί, σε ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι, πολύ κακοτράχαλο, για μιάμιση ώρα. Σε αυτήν τη διαδρομή θα κάνει 3 στάσεις ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει και το υψόμετρο καθώς θα φτάσει στην κορυφή των Λευκών Ορέων, στα 2.453 μέτρα και θα συνεχίσει με κάθοδο ως το Λουτρό όπου και πάλι θα βρεθεί σε μηδενικό υψόμετρο .

«Έχω προπονηθεί σκληρά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Πιθανόν να με ακολουθήσουν και άλλα άτομα και θα με περιμένουν και κάποιοι στο καταφύγιο “Χουλιόπουλος” για να πάρω νερό», δήλωσε ο 45χρνος.

Ο ίδιος έχει συνηθίσει στα «δύσκολα». Παλιότερα είχε πάρει μέρος 3 φορές στην ανάβαση του Ολύμπου, μήκους 45 χιλιομέτρων και σε άλλες μαραθώνιες διαδρομές. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί μια πορεία που μέχρι σήμερα, δεν έχει ακολουθήσει κανείς άλλος.