Αν είστε master στο ψήσιμο, δεν δικαιολογείστε να μη σερβίρετε κι ένα καλό κοκτέιλ ως απεριτίφ…
Η δουλειά του ψήστη είναι σοβαρή υπόθεση: όχι μόνο είναι επιφορτισμένος να ετοιμάσει ένα πεντανόστιμο γεύμα στην παρέα, αλλά πρέπει να τους διασκεδάσει κιόλας…
Ευτυχώς που στη δεύτερη αυτή «δουλειά» έχουμε τα κοκτέιλ στο πλευρό μας!
Όχι όμως κοκτέιλ ό,τι να ‘ναι, αλλά ποτό που να δένει με το ψητό και να το συνοδεύει αρμονικά. Ή να ετοιμάσει τον ουρανίσκο για τις λιχουδιές που σιγοψήνονται στη θράκα.
Ιδού λοιπόν 5 εύκολες και γρήγορες συνταγές, μιας και ο σεφ της παρέας δεν έχει χρόνο για χάσιμο…
Το τζιν τόνικ του χορτοφάγου
Τι θα χρειαστείτε
- 1-1,5 μέρος τζιν
- λικέρ Maraschino
- πικροσέλινο
- φύλλα μέντας
- φέτες αγγουράκι
- χυμό λάιμ
- τόνικ
Πώς το κάνετε
1. Τοποθετήστε το τζιν, τον χυμό lime και λίγες σταγόνες λικέρ Maraschino σε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε στο ποτήρι λίγο πικροσέλινο, μερικές φέτες αγγουράκι και κάνα-δυο φύλλα μέντας.
2. Προσθέστε το τόνικ και ανακατέψτε με προσοχή το κοκτέιλ.
Θαλασσινό Perro Rojo
Τι θα χρειαστείτε
- 4 μέρη χυμό γκρέιπφρουτ
- 1 μέρος τεκίλα
- χοντρό θαλασσινό αλάτι
Πώς το κάνετε
1. Καλύψτε με αλάτι τα χείλη ενός μεγάλου ποτηριού. Ρίξτε μέσα τον χυμό γκρέιπφρουτ -κι αν είναι φρεσκοστυμμένος, ακόμα καλύτερα- και μετά την τεκίλα.
2. Προσθέστε μπόλικο πάγο και ανακατέψτε καλά.
Βότκα λεμονάδα
Τι θα χρειαστείτε
- 3 μέρη βότκα
- 5 μέρη φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Πώς την κάνετε
1. Βάλτε τη βότκα και τον χυμό λεμονιού σε ένα σέικερ και ανακατέψτε καλά. Γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο και ρίξτε μέσα το μείγμα.
2. Γαρνίρετε με μια φέτα λεμόνι.
Μεξικάνικη Michelada
Τι θα χρειαστείτε
- 12 μέρη παγωμένη «καλοκαιρινή» μπίρα (οι ελαφριές μεξικάνικες είναι ιδανικές)
- 2 πρέζες worcestershire sauce
- 2 πρέζες tabasco
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- λάιμ
Πώς την κάνετε
1. Καλύψτε με αλάτι τα χείλη ενός μεγάλου ποτηριού.
2. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και στύψτε το lime πάνω στον πάγο.
3. Ρίξτε την μπίρα και προσθέστε τη worcestershire sauce και το tabasco.
4. Ανακατέψτε αργά αλλά υπομονετικά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρετε αμέσως.
Η Caipirinha του βιαστικού
Τι θα χρειαστείτε
- 4 μέρη ρούμι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- λάιμ
Πώς την κάνετε
1. Κόψτε το λάιμ σε φέτες, ρίξτε μερικές σε ένα μικρό ποτήρι και προσθέστε τη ζάχαρη.
2. Πιέστε με ένα γουδοχέρι το λάιμ (και τη ζάχαρη) μέχρι να βγουν οι χυμοί του.
3. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και προσθέστε το ρούμι, ανακατεύοντας καλά.