Την παραίτηση από τη θέση της ως μέλους της τριμελούς καλλιτεχνικής επιτροπής των «Δημητρίων» του Δήμου Θεσσαλονίκης υπέβαλε η θεατρολόγος κ. Ιφιγένεια Ταξοπούλου επικαλούμενη, όπως γράφει το ΑΜΠΕ, παρεμβάσεις «άνωθεν» και αντιδεοντολογικές κινήσεις που… πολύ απέχουν από την δηλούμενη ανεξαρτησία των επιλογών της καλλιτεχνικής επιτροπής.

Η παραίτηση της κ.Ταξοπούλου –σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής της – οφείλεται σε «πιέσεις που της ασκήθηκαν προκειμένου να εντάξει στο θεατρικό σκέλος των εκδηλώσεων των «Δημητρίων» την παράσταση «Ρόουζ» – από το θίασο της κ. Ζωής Λάσκαρη για την οποία η ίδια είχε ουσιαστικές και αισθητικές – καλλιτεχνικές αντιρρήσεις.

Οι διαφωνίες της θεατρολόγου δεν ελήφθησαν υπ όψη, η παράσταση της κ. Λάσκαρη εντάχθηκε τελικά σε θεματικό-θεατρικό κύκλο για την «Εβραϊκή παρουσία στη Θεσσαλονίκη» και το πρόγραμμα των «Δημητρίων» ανακοινώθηκε εν αγνοία της.

Σε ανακοίνωση της η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού δηλώνει πως ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Πέγκας έκανε δεκτή την παραίτηση της κ. Ταξοπούλου ευχαριστώντας την για την για τις υπηρεσίες που προσέφερε, από την θέση της υπεύθυνης για το θεατρικό πρόγραμμα των 46ων και 47ων «Δημητρίων».