Οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του κ. Σαμαρά δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν όταν τον είδαν να περνά ανάμεσα στα γεμάτα τραπέζια μια κεντρικής καφετέριας στην Κόρινθο και να μπαίνει μέσα στο μαγαζί ψάχνοντας «τον νεαρό με τα τατουάζ». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε μιλήσει σε κανέναν για τη γνωριμία του με τον νεαρό ιδιοκτήτη του καφέ και πρώην ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου και του Βύζαντα Μεγάρων κ. Τάκη Παπά, του «Τάκη με τα τατουάζ», όπως τον φωνάζουν στην Κόρινθο.

«Είδα πρώτα τους αστυνομικούς του να περικυκλώνουν το μαγαζί μου και μετά αντιλήφθηκα την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Είχα πολύ κόσμο στο μαγαζί. Ρωτάει τους θαμώνες που είναι το παιδί με τα τατουάζ. Μόλις με είδε μου λέει: “Τάκη, τι κάνεις; Πως πάει το μαγαζί;”. Τον ρώτησα αν όντως με θυμόταν . Μου έκανε εντύπωση. “Ξεχνιέσαι εσύ;”, μου λέει. Θυμόταν ακριβώς τη θέση του καφέ και το όνομα μου», λέει στο Πρώτο Θέμα ο κ. Παπάς και διηγείται πως γνωρίστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια μιας άλλης περιοδείας πριν από τρία χρόνια, όταν μόλις είχε εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

«Ο κ. Σαμαράς είναι ακομπλεξάριστος, χύμα και πολύ απλός άνθρωπος. Μπήκε στο μαγαζί μου θέλοντας να μάθει τι συμβολίζουν τα τατουάζ μου», λέει και δείχνει τα ζωγραφισμένα του χέρια. «Του είπα ότι το καθένα συμβολίζει μια διαφορετική στιγμή της ζωής μου. Στο ένα χέρι έχω τη Παναγία, επειδή κινδύνεψα πολύ σε ένα ατύχημα, έχω το όνομα της γυναίκας μου, τις ημερομηνίες γεννήσεως των κοριτσιών μου και άλλες φιγούρες άμεσα συνδεδεμένες με τη ζωή μου. Ο πρόεδρος με παρακολουθούσε με προσοχή. Έπειτα, του λέω, εγώ ξέρω τι θέλω να ζωγραφίσω στο σώμα μου, εσείς ξέρετε τι πάτε να κάνετε; Και μου απαντάει: “Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Να δούμε τι μπορούμε να σώσουμε”».

«Αυτή τη φορά που ήρθε ο κ. Σαμαράς στο μαγαζί τα πράγματα είναι αλλιώς. Έτσι η κουβέντα μας ήταν για την οικονομία και τις εκλογές. Του είπα ότι κάποτε μου έμεναν χρήματα ενώ τώρα τα δίνω όλα για να καλύψω τις υποχρεώσεις του μαγαζιού. Δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν ψηφίζω κόμματα αλλά ανθρώπους που ξέρω ότι προσφέρουν χωρίς ανταλλάγματα», δήλωσε καταληκτικά στο Πρώτο Θέμα ο Τάκης Παπάς.