Στην εξάρθρωση μίας σπείρας διαρρηκτών οδήγησε τροχαίο ατύχημα που έγινε την Κυριακή τα ξημερώματα στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα από τα τρία μέλη της σπείρας -όλοι τους Γεωργιανοί- εισήλθε αντίθετα σε μονόδρομο και συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας που πήγαν να επιληφθούν στο τροχαίο ατύχημα, με μια πρώτη έρευνα εντόπισαν στο αυτοκίνητο διαρρηκτικά εργαλεία και αμέσως άρχισαν οι έρευνες από την Ασφάλεια της Λαμίας.

Μέσα στο αυτοκίνητο, εκτός από τα διαρρηκτικά εργαλεία, εντοπίστηκαν φορητοί υπολογιστές, κοσμήματα και άλλα είδη που οι τρεις Γεωργιανοί δεν μπορούσαν αρχικά να δικαιολογήσουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, ορισμένα από τα κλοπιμαία που βρέθηκαν προσανατόλισαν τους αστυνομικούς πολύ γρήγορα στις πρόσφατες διαρρήξεις που είχε κάνει η σπείρα. Έτσι, εντοπίστηκε ότι λίγες ώρες πριν, είχε κάνει τρεις διαρρήξεις σε διαμερίσματα στη Λαμία.

Οι αξιωματικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας με οδηγό τον τρόπο της διάρρηξης εντόπισαν συνολικά άλλες 26 περιπτώσεις, ενώ γίνεται έρευνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα για παρόμοια στοιχεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, η συγκεκριμένη σπείρα είχε ως χαρακτηριστικό είτε την «αναρρίχηση» στα διαμερίσματα -και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους ήταν μέσα στο σπίτι- είτε όταν έβρισκε άδειο διαμέρισμα έσπαγε τις κλειδαριές.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας και οι τρεις ήταν ιδιαίτερα αρνητικοί στο στάδιο της προανάκρισης και δεν έχουν ομολογήσει, παρά το γεγονός ότι πολλά από τα κλοπιμαία που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό τους έχουν ήδη επιστραφεί στους κατόχους τους.