Το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών του κόσμου, αναμένεται να συγκεντρώσει η έκθεση «Ποσειδώνια», που εγκαινιάζεται στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα.

«Περίπου 1800 εκθέτες, από 87 χώρες, αναδεικνύουν ένα πράγμα: την εκτίμηση για το αυθεντικό επίτευγμα των Ελλήνων, της ελληνικής ναυτιλίας, που στην παρούσα στιγμή είναι πέρα από όλα και μια αχτίδα της πεμπτουσίας για το μέλλον της πατρίδας μας» δήλωσε σε σύντομο χαιρετισμό του, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Πρόσθεσε ότι τα «Ποσειδώνια 2012» για μια ακόμη φορά, θα αποδειχθούν η σημαντικότερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση. Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια, με αντικείμενο την ναυτιλία και τις προοπτικές της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Κίνα συμμετέχει με 280 περίπτερα που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών προς τη ναυτιλία, ενώ την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότερα από 17.000 άτομα από 87 χώρες.

Αύριο σε συνεργασία των διοργανωτών της έκθεσης «Ποσειδώνια» και του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης στο Μικρολίμανο διοργανώνεται ιστιοπλοϊκός αγώνας με τη συμμετοχή 50 εταιρειών και οργανισμών της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας.