Διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες στις εργασίες συντήρησης και επιδιόρθωσης των οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης σε εξωτερικά συνεργεία εισάγει ο διεθνής διαγωνισμός για τον οποίο κατατέθηκαν, εν μέσω αντιδράσεων, δύο προσφορές, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Επίσης, τονίζεται ότι τα έτη 2008, 2009 και 2010 δαπανήθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης 2,5 εκ. ευρώ για επισκευές οχημάτων σε εξωτερικά συνεργεία, αλλά με αμφίβολες διαδικασίες.

Όσον αφορά τη διαμαρτυρία εργαζόμενων , έξω από το δημαρχείο, για τον διαγωνισμό και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, η διοίκηση του δήμου αναφέρει ότι «οι βίαιες μέθοδοι, που αντίκεινται στις δημοκρατικές διαδικασίες και χρησιμοποιούνται από μειοψηφίες για να ανατρέψουν δημοκρατικώς ειλημμένες αποφάσεις του εκλεγμένου από το λαό Δημοτικού Συμβουλίου, είναι τελείως απαράδεκτες και δεν θα γίνουν αποδεκτές, παρά τον εκβιασμό που ενέχουν».

«Η θλιβερή απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να καλεί δυνάμεις των ΜΑΤ να φυλάσσουν το Δημαρχείο προκειμένου εκείνος και οι συνεργάτες του να προωθήσουν μονομερώς το σχεδιασμό τους, αποφεύγοντας κάθε διάλογο, αμαυρώνει την δημοκρατική ιστορία της πόλης και του δήμου Θεσσαλονίκης», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Κώστας Γκιουλέκας.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής τη παράταξης, «Ενεργοί πολίτες-Οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης, έκανε λόγο για «διαδικασία που προκαλεί κάθε έννοια λογικής στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος».